SET PRODUK SHAKLEE





PROGRAM JOM SIHAT dengan SET Shaklee  
SET KOLESTEROL
SET JANTUNG SIHAT



PENGEDAR SHAKLEE yang Berdaftar dibawah Group

BLOG VITAMIN CANTIK SIHAT,pengedar shaklee Malaysia
Dapatkan Set Produk Shaklee dan khidmat rundingan kesihatan percuma dari pengedar 
SHAKLEE MALAYSIA berdekatan anda

COD AREA BANDAR MELAKA/BATU BERENDAM/BACHANG
SYERA
Call/Sms/Wassap : 017-2048516

COD AREA AYER KEROH/KRUBONG/DURIAN TUNGGAL
AMIRAH
Call/Sms/Wassap : 010-429 1401

COD AREA SG UDANG/CHENG/ALOR GAJAH
FAZILAH
Call/Sms/Wassap: 017-329 5264




SET SENDI DAN LUTUT

Masalah sakit lutut...sakit sendi.... 
MENDERITA SAKIT OSTEOPORISIS
(Kerapuhan Tulang Belakang)...Set sendi shaklee boleh menjadi penawar insyaalah.
Selamat mencuba

KELEBIHAN OSTOMETRIX
 Bertindak sebagai KALSIUM dalam badan 
 Menghalang kerapuhan pada tulang belakang @ OSTEOPORISIS
  Membantu masalah sembelit
  Memelihara kulit lebih sihat dan berseri
  Mengurangkan pengecutan otot perut sewaktu kontraksi bersalin atau datang bulan

KELEBIHAN OMEGA GUARD
Mengelakan Sindrom Ostearthistis
  Mengurangkan keradangan sendi, kebengkakan sendi serta kekakuan pada sendi
Mengurangkan risiko Penyakit Parkinson
  Mengurangkan kemurungan & mengatasi emosi 'moody'

  Membantu perkembangan otak dan mata bayi (Ibu Mengandung)


KELEBIHAN ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)

Dihasilkan daripada ekstrak Boswellia yang digunakan untuk kesihatan sendi
Dihasilkan juga daripada ekstrak Glukosamine (berasaskan jagung) keselesaan sendi
Meningkatkan kesan kusyen dan kusyen pelapik sewaktu bergerak
Dilengkapi dengan zink, magnesium,mangan dan vitamin C untuk memelihara keselesaan sendi





SET ANAK BIJAK

Anak bijak dengan SET MINDA Shaklee,membantu mengurangkan masalah 
mengantuk dan hilang daya tumpuan ketika belajar


B COMPLEX SHAKLEE

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak ,protein, 
Anti stress

Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan.

Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif dan 
secara automatik pemikiran & daya tumpuan akan lebih baik.

Vitamin B juga dapat membuatkan wajah yang lebih cantik berseri dan tidak kusam.


LECITHIN SHAKLEE

Lecithin mengandungi choline untuk menguatkan daya ingatan.

Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine.
Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi,
menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan,
penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.



ESP SOY PROTEIN

Menguatkan fungsi saraf dan memori

Membekalkan tenaga yang berpanjangan
Membina sel-sel saraf yang baru





VITAMIN APA YANG SIHAT UNTUK KULIT CANTIK ??

Ramai antara kita yang mempunyai kulit berjerawat,kusam dan tidak berseri,sebagai seorang yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang kecantikan ,saya tahu apa yang anda perlukan selain 
dari rawatan muka

SET KECANTIKAN SHAKLEE




VITAMIN B COMPLEX :
ianya penting dalam kestabilan hormon kita. Kekurangan b complex dalam badan boleh 
membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody, cemburu dan banyak lagi. Bila kita dalam 
keadaan hormon yang tidak stabil jerawat akan mudah terhasil.

VITAMIN  C :
ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen 
walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C membantu 
penghasilan kolagen dengan lebih baik.

VITAMIN E(VITAMIN AWET MUDA)

terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.


ESP SOY PROTEIN

sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.


AIR
sangat penting dalam pengaliran darah , penyerapan semua nutrien dari sumber 

makanan untuk diserap oleh tubuh. kekurangan air boleh menyebabkan jerawat mudah terhasil. 
kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya 
mempunyai kulit yang bermasalah






SET BERPUASA

Set ini sesuai diamalkan untuk menggantikan sarapan pagi anda. Menu sarapan pagi ini boleh
diamalkan oleh semua golongan dari kanak-kanak hingga orang dewasa. Ia membantu
meningkatkan tenaga ,mengurangkan rasa letih dan meningkatkan daya tumpuan setiap hari.

Ada 3 jenis produk dlam set ini - 

Mealshake, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink.
Mealshake dan ESP mempunyai perasa vanila, gabungan 2 produk ini akan menghasilkan rasa minuman yang sangat lazat dan berkhasiat. Ia mengandungi 9 amino acids yang lengkap untuk keperluan tubuh
dan mampu memberikan tenaga serta mengawal rasa lapar ketika berpuasa.

ESP adalah minuman berprotein soya yang  mempunyai 9 asid amino yang penting untuk tubuh.ESP memberi rasa kenyang dan bertenaga sepanjang hari.Selain itu ESP mengurangkan risiko serangan gastrik ketika berpuasa.Protein sangat penting untuk membaikpulih struktur kulit,rambut,kuku dan boleh mengurangkan kolesterol.

MEAL SHAKE lengkap dengan multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.Mengandungi 19 vitamin dengan rasa vanilla yang lazat dan boleh dicampur bersama ESP semasa bersahur.Ia mudah disediakan dan mengenyangkan.

PERFORMANCE DRINK minuman isotonik semulajadi rendah sodium dan gula.Produk yang 
sangat sesuai diambil semasa berpuasa kerana ia mengelakan badan dari dehidrasi.Mengurangkan 
kehilangan bendalir yang menebabkan tubuh cepat letih dengan rasa oren yang sedap.

Dapatkan SET ini untuk tenaga yang optimum ketika berpuasa, anda boleh menambah supplement B-Complex, Vita-Lea dan Vita-C semasa bersahur.

Kami mengucapkan SELAMAT BERPUASA dan SELAMAT MENYAMBUT BULAN 
RAMADAN dan semoga anda dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna. Semoga
Ramadhan kali ini kita mampu untuk meningkatkan ibadat kita.Amal kita dalam mencari
keredhaan Allah dan memperbaiki diri.

PENGEDAR SHAKLEE MELAKA
Shera
Call/Sms/Wassap : 014-262 7782
Amira
Call/Sms/Wassap :010-429 1401




SET BERSALIN LENGKAP SHAKLEE....

Sesuai untuk ibu2 yang tak suka makan jamu....dan takut baby kne cirit birit....selalu nyer kalau baby
 kena JAUNDICE (baby Kuning)...mesti mak kita tak bagi makan jamu kan...so set nie amat sesuai 
untuk ibu bersalin dan sedang menyusu baby.



Vitalea (Multivitamin) 

Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.

Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan

Penting bagi prosess pertumbuhan.

Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

Melengkapkan nutrient yang kurang.



Alfalfa Complex
Kaya dengan Nutrisi
Melegakan rasa kebas dan sakit sendi
Milk Booster(bykkan susu badan)

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Zinc Complex
Menyembuhkan luka.
Terlibat dalam penghasilan insulin.
Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
Mengawal kelemumur.

****Tambahan****
Ostematrik
Menolong Pengecutan otot dan Saraf
Mengurangkan Sembelit






Cadangan SET KESIHATAN buat wanita yang ingin nampak menarik,sihat 
dan anggun

SET Kesihatan Wanita 
Ostematrik,GLA Complex dan Omega Guard.
Gabungan ketiga-tiga produk diatas boleh membantu masalah ini


Membantu melegakan simptom senggugut dan monopaus

Menggalakkan kulit yang sihat & cantik

Menggalakkan tulang yang kuat

Mengurangkan risiko penyakit jantung

Melegakan sakit-sakit sendi

Membantu membakar lemak & berat badan yang ideal

Membantu bertenaga, melekan rasa letih lesu





SET BERSALIN SHAKLEE

Sesuai untuk ibu2 yang x suka mkn jamu dan takut baby cirit birit....selalunya kalau baby kena JAUNDICE (baby Kuning)...mesti mak kita  tak bagi makan jamu kan...so set nie amat sesuai untuk ibu bersalin...

Vitalea (Multivitamin) 
Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan
 tubuh seharian.
Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan

Penting bagi prosess pertumbuhan.

Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.

Melengkapkan nutrient yang kurang.



Vita-C Sustained Release

Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.

Membantu dalam penyerapan zat besi.

Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.

Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.

Menjaga ketahanan badan dari selsema.

Menstabilkan bahan kimia dalam badan.



B Complex

Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.

Mencegah kelesuan dan kemurungan.

Membantu kelancaran urat saraf.

Mengelakkan stress.

Mengelakkan sembelit.



Zinc Complex

Menyembuhkan luka.

Terlibat dalam penghasilan insulin.

Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.

Mengawal kelemumur.



So try..mmg BEST...air susu pun bertambah.




SET TURUN BERAT BADAN



Herb-Lax 
Bertujuan untuk pembersihan usus 
Mengandungi 9 herba semulajadi yang menggalakkan pembersihan yang lembut. Ini sangat penting 
untuk proses menguruskan badan. Jika pergerakan usus lancar, jadi, tidak ada makanan yang asyik
 tersekat dan melekat pada dinding usus, sebaliknya nutrien diserap dengan baik untuk kegunaan 
fungsi tubuh 

Herb-Lax ini telah diuji secara klinikal untuk penggunaan jangka masa panjang. Jadi, ia selamat 

dan terjamin. Sesuai untuk mereka yang ada masalah sembelit atau perut buncit.

Lecithin 
Ia dikenali sebagai Pengemulsi lemak Ia sangat istimewa kerana ia mampu untuk memecahkan lemak. Lecithin yang diekstrak dari kacang soya organik ini larut lemak dan turut membantu menyerap 

vitamin A, D, E, K yang larut lemak.

Ia bertindak sebagai pembersih saluran darah. Jadi, sepanjang proses penurunan berat badan ini, 

risiko salur darah tersumbat dan serangan jantung juga rendah

Cinch Shake Mix 
Ia membantu mengimbangi nutrien dan mengandungi leucine yang membantu mengekalkan otot dan membakar lemak Ia mengandungi protein, multivitamin dan serat Ia sedap, mengenyangkan dan rendah kalori Jadi, kita boleh mengurangkan pengambilan makanan tanpa perlu berlapar

Proses menguruskan badan berlaku kerana lemak dibakar tetapi otot tetap terpelihara Protein sangat

 penting dalam proses penurunan berat badan, kerana ia membantu membina otot Otot sangat penting kerana ia membantu meningkatkan kadar metabolisma dan diperlukan untuk membakar kalori

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit



SET IBU HAMIL


SET J-1 (Trimester I )

Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix 

SET J-2 ( Trimester II dan III)

ESP
Vita-Lea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix
Omega Guard




SET IQ ANAK BIJAK

Cadangan pengambilan supplement ini berbeza mengikut umur anak-anak anda
Bagi anak-anak yang masih bersekolah rendah ( 7 tahun dan ke atas)..

             1)Shaklee OmegaGuard          
2)Shaklee Meal Shake

Bagi anak-anak di peringkat umur sekolah menengah (13 tahun dan ke atas)

1)Shaklee OmegaGuar
2)Shaklee Lecithin 
3)Shaklee B-Complex 
4)Shaklee Meal Shake

Lecitin 
Mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi dan meningkatkan daya ingatan. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak

Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. 

Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.


Shaklee B-Complex 
Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, 
Anti stress (sebagai penenang), 
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, 
Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan 
Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & 
daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah 
yang cantik berseri dan tidak kusam.


OMEGA GUARD
OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi
iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.

Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang.

MEAL SHAKE
Shaklee Meal Shake merupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. 


Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. 


Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat.   

25 comments:

Anis Nurain said...

Salam.. sye nk bertanya mengenai Set Honeymoon yg terdapat dlm blog nie.
Boleh sye dptkn khasiat2 utk Alfalfa Complex dan Vita-E Complex nie?
Dan boleh sye dapatkan harga utk Set Honeymoon nie.

Terima Kasih

Vitamin Cantik Sihat said...

pertanyaan bleh hubungi saya di 012-6109898...tq

najwa Jaimi said...

Best

Vitamin Cantik Sihat said...

TQ najwa singah-singah la blog nie selalu

Kecantikan Wajah said...

Salam,

Kami ialah Pemborong produk kecantikan Dr Rochelle Skin Expert yang diperbuat dari bahan alami berkualitas tinggi. Berkesan untuk pemutihan yang nyata, menghaluskan kulit wajah, mencerahkan dan mengecilkan pori-pori di muka.

Cara Order : SMS/Whatsapp Azwan 0123796229 / 0129381556. Chat BBM 21950D17

Sila kunjungi website kami http://rochelleskincaremy.com

mama arif said...

Produk shaklee memang BEST!!. If sekali cuba memang nak cuba lagi kan? If nak dapatkan shaklee di kuala terengganu boleh kliks sini Pengedar Shaklee Kuala Terengganu

Anna Yahaya said...

Terima kasih kerana singgah di BLOG saya

Anna Yahaya said...
This comment has been removed by the author.
Anna Yahaya said...

PENGEDAR SHAKLEE TERENGGANU
BLOG VITAMIN CANTIK SIHAT
WAN NAFISA Call/Sms/Wassap : 013-904 4206

blogger lelaki said...

semuanya lengkap senarai set produk shaklee..semoga menjadi panduan berguna kepada semua pengguna shaklee...vitamin shaklee bagus untuk kesihatan semua orang

Sigit Hermawan said...

Walaupun saya satu - satunya orang Indonesia yang akan menyertai Contest SEO Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan ini, saya harap artikel saya juga boleh diterima saudara-saudara saya di sini, minta maaf jika bahasa saya masih kurang,

Sila semak artikel saya ini: Vitamin Shaklee Bagus Untuk kesihatan

kamil salleh said...

Jom baca entri berkaitan:
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan seisi keluarga. Produk Shaklee terkenal, selamat, berkesan dan mesra alam.

HASRUL HASSAN said...

Banyak juga produk vitamin shaklee ni ye.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan said...

Salam kak annachantek! :)
Senang saya dapatkan info produk di sini terus dalam satu page semua ada..Terima kasih.

~ Shah

Anna Yahaya said...

vitamin shaklee memang bagus untuk kesihatan terima kasih yer singgah di BLOG saya..sharing is caring shah..

BloggInspired said...

Bermacam-macam sudah produk yang telah dikeluarkan oleh Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Malaysia Tercinta said...

Tak sangka banyak produk vitamin Shaklee dalam pasaran.

kamil salleh said...

Tak sangka ya produk Shaklee begitu banyak sekali. Ini apa saja penyakit ada makanan tambah yang perlu kita ambil. Vitamin Shaklee Bagas Untuk Kesihatan.

Nurul Husna Mohamed said...

salam.info yg sgt details.^_^
menarik.nnt jemputlah lwt blog husna ye supplimentcenter.blogspot.com =)

Hetty Nya-oi said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Agen Pulsa Online said...

makasih buat infonya gan..mantap..
sangat meanrik dan bermanfaat sekali gan..

Shera Kay said...

Banyak info..Jom singgah blog saya
www.sherakay.blogspot.com.my

Syahirah Kay said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Good info..

Anonymous said...

Sentiasa hidup dalam kedaifan dan serba kekurangan. Sesiapa yang ingin menghulurkan sumbangan wang secara ikhlas, boleh melalui akaun maybank yang tercatat di bawah:

Nama fakir miskin: Adila Bin Suboh
No. Akaun Maybank: 151089317354

Terima kasih.